Karnyújtásnyira a cél! Vasárnapra új világrekord születhet!

2015. június 25. 09:31 - Nagy Sándor István

Hétvégén ismét a Hajógyári sziget vendége volt az ország legidősebb sakkmesternője, hogy a Gyerek Sziget programra látogató szülők és gyermekeik partnereként tovább haladjon a világrekord felé vezető úton. A két napos rendezvényen (június 20-21) ez úttal Bici néni barátnője és korábbi csapattársa, Krizsán Edith olimpiai bronzérmes magyar bajnok, nemzetközi sakkmester volt jelen, hogy a világrekord születése felett bábáskodjon, a szakmaiságra felügyeljen. A 87 éves vitéz Sinka Brigitta az előzetesen meghirdetett ebédszünetet ismételten kihagyta, és reggel tíztől este hét óráig megállás nélkül, folyamatosan szimultánozott. Volt is partnere bőven, hiszen a hétvégén fantasztikus teljesítményt nyújtva közel 350 partival növelte játszmáinak számát. Brigitta néni vasárnap úgy hajtotta álomra a fejét, hogy már csupán háromszáz parti hiányzik, hogy beváltsa a Magyarságnak tett ígéretét, és ő legyen a szimultán sakk világrekordere. 

Hétfőn számos nemzetközi internetes hírportál, köztük a Discovery, a Yahoo, és a The Business Times elismerő és terjedelmes cikket közölt a mi Bici néninkről. Nyugodt szívvel mondhatjuk most már, hogy nem csupán az ország, de lassan az egész világ figyelemmel kíséri a magyar világrekord elérésének állomásait. Brigitta néni ezen a héten még online, megnövelt virtuális asztalszámmal, 4G hálózatos játékával is megörvendeztette a sakkozni vágyókat, csütörtökön 13:00-18:00-ig pedig élőben, az Erzsébet téri Akváriumba hívja leendő partnereit. 

Már csak kettőt kell aludni, és szombat-vasárnap (június 27-28), a Kiskegyed Élményhétvégén Brigitta néni elérheti célját. A városligeti napozóréten, a Telekom 4G sakk sátrában mindkét nap reggel tíztől este hatig várja a sakkozni vágyókat. Bici néni úgy kalkulál, ha sok jó szándékú ember eljön -gyermek és felnőtt egyaránt- most együtt megdönthetik Capablanca rekordját. A siker érdekében számos ismert színész és sportoló is részt vesz a szimultánon.

Ha eddig nyomon követte a rekord történetét, de még nem tette próbára magát Bici nénivel, jöjjön el és játsszon Ön is vele a hétvégén! Ha már játszott valaha, akár kisgyermekként Bici nénivel, jöjjön el és tegye meg még egyszer! Kedves Olvasó! Legyünk mindannyian részesei egy grandiózus álomnak és tegyünk azért, hogy Magyarország egy újabb világrekorddal büszkélkedhessen!

Bici néni már lépett. Közel 70 év munkája a bizonyíték erre. Most mi jövünk........

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sinkabrigitta.blog.hu/api/trackback/id/tr167571602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.29. 09:42:07

Most olvastam, hogy összejött.
Bocs, kicsit fanyalgós leszek. Capablanca személyesen találkozott az ellenfeleivel.
Itt viszont sok ellenfél csak egy hálózati végpont volt... ha jól értem... O.K., darabra megvan, de valahogy mégsem ugyanaz.
süti beállítások módosítása