Brigitta néni Világrekorder lett!

2011. november 27. 20:24 - Nagy Sándor István

2011.11.25-én vitéz Sinka Brigitta többszörös válogatott, 2-szeres olimpikon sakkmester valóra váltotta álmát, lejátszotta élete 10.000.!!!! igazolt sakk szimultán partiját. Ígéretéhez híven a világrekordra szülőfalujában, Békésszentandráson került sor. Péntek 16.00-tól kezdődő rekord szimultánt a Kőrös Művelődési Ház nagytermében tartották meg számos érdeklődő előtt. A teremben kiállítás volt látható Brigitta néni életútjából, kiérdemelt díjaiból, elismeréseiből, emléktárgyaiból. A "Nemzet büszkesége", a Köztársasági Arany Érdemkereszttel és Príma-díjjal kitüntetett "Bici" néni késő estig tartó szimultánja alatt átlépte a bűvös 10.000-es számot. A rekordnak számító játszmát egy rokonkisfiúval, Gazsó Márkóval játszotta.

Az ünnepi eseményen jelen volt számos helyi médium, akik áldozatosan rögzítettek minden egyes megmozdulást, lépés. A Magyar Sakkszövetség nevében Csom István olimpiai bajnok nemzetközi sakknagymester köszöntötte a hamarosan 84. születésnapját ünneplő Brigitta nénit. A sakkmesternő édesapjáról elnevezett vitéz Sinka Mátyás Alapítvány nevében Hrncsjárné Dorogi Mária elnök asszony egy gyönyörű "sakk-tortát" és egy kristály-emléktárgyat adott át Bici néninek. A vitéz Habsburg József Árpád osztrák főherceg, magyar királyi herceg főkapitány által vezetett Vitézi Rend nevében vitéz Csizmadia József Országos törzskapitány Brigitta néninek és fogadott testvérének, Erdei Eszternek évtizedeken keresztül végzett, áldozatos munkájukért, a Vitézi Rend Jubileumi Arany Érdemkereszt kitüntetést adta át.

 

 

 

 

 

 

Az este fénypontjaként Dr.Sebestyén István a Magyarországi Rekordok képviselője vitéz Sinka Brigitta részére átadta a rekordot tanúsító oklevelet.

Brigitta néni álma tehát teljesült,de a több évtizedes tevékenység még nem itt ér véget. A sakkmesternő szombaton Békésszentandrás polgármesterétől, Sinka Imrétől átvehette a Békésszentandrás díszpolgára kitüntetést, majd kijelentette, tovább folytatja a sakk szimultánok szervezését és a játékot, amíg él tovább népszerűsíti kedvenc sportját és tovább keresi az ifjú sakk-tehetségeket!

Brigitta néninek kívánunk hosszú életet, erőt, egészséget további munkásságához, reá pedig kérjük a Mindenható Isten áldását! Gratulálunk Bici néni! Megcsináltad!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sinkabrigitta.blog.hu/api/trackback/id/tr663416439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása