Már online játékosokat is vár a sakklegenda!

2015. június 11. 10:56 - Nagy Sándor István

Vitéz Sinka Brigitta 87 éves sakkmester fejébe vette, hogy ő lesz az az ember, aki a legtöbb igazolt sakk szimultán partit játszott a világon. A Guinnes rekordok könyvébe kerülésen túlmenően Bici néni Hazájának, Magyarországnak is szeretne dicsőség szerezni ezzel az egyedülálló egyéni teljesítménnyel. A rekord eléréséhez 13.600 lejátszott szimultán partira van szükség, mivel a kubai sakklegenda, Raul Capablanca nem hivatalosan ugyan, de 13.545 partit vallott magáénak a 20. század elején.

Az ország Bici nénije ez idáig rengeteget utazott és cipekedett sakk készleteivel országszerte, hogy szimultán versenyeivel megörvendeztesse a sakkbarátokat, azonban nemrég jött egy lehetőség, amivel hamarabb elérheti álmát, mint gondolta. Az ország legnagyobb telekommunikációs cége, a Telekom felkarolta Bici néni törekvését, és saját szimultán applikáció fejlesztésével, a szuper gyors 4G-s hálózaton keresztül lehetővé tette, hogy a sakkmesternő otthonából, élő videó közvetítéssel kísérve szimultán partikat adjon a kihívást keresőknek. Június hónapban több alkalommal is lehetőség nyílik arra, hogy a vállalkozó kedvűek megmérettessék magukat a sakklegendával.

A 4gsakk.hu oldalon regisztrált játékosoknak június 5-én 22, míg június 6-án 23 partis szimultánt adott Bici néni. Elmondása szerint nagyon jól teljesítenek a jelentkezők és külön öröm számára az óriási érdeklődés és segítő szándék, amit a játékok közben tapasztal. Ezért is folytatja rendíthetetlenül a szimultánozást, legközelebb június 11-én, csütörtökön 17-20 óra között várja online az érdeklődőket.

Már kevesebb, mint ezer parti hiányzik, jöjjenek, játszanak, és segítsenek Bici néninek, hogy beteljesüljön az álma!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sinkabrigitta.blog.hu/api/trackback/id/tr597533502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

3nt3rth3m4tr1x 2015.06.11. 11:50:35

Jó magam is szívesen játszottam volna, és hozzátettem volna a magamét is, hogy segítsek a rekord felállításában, de a Telekom olyan tré apit fejlesztett a játék elé, hogy kb esélytelen asztalt foglalni. Ha netán üresedik is hely 10-15 mp alatt elviszik, és mivel konkrétan az "asztalhoz ülésnél" kell megejteni a regisztrációt hiába kattintottam bármilyen gyorsan, ültem ott másfél órát egy partiért, a kitöltési idő alatt valaki mindig "leült" előttem. Ez bizony szomorú szamuráj :/

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.21. 15:30:52

@3nt3rth3m4tr1x: több mint harminc év elteltével, most kezdem újra felfedezni magamnak a sakkot. A néninek, pláne, hogy ennyi idős korban még hajlandó volt megtanulni ezeknek a kütyüknek a hadználatát, kifejezetten örülök. Nála húsz-harminc évvel fiatalabb embereket sem tudok rávenni ilyesmire :(
Az viszont elszomorító, hogy az egész valójában egy szolgáltató reklámja :(((
süti beállítások módosítása