Bici néni a Gyerek Szigeten!

2015. június 18. 08:37 - Nagy Sándor István

Vitéz Sinka Brigitta sakkmesternő 151 táblás szimultánt adott a Gyerek Sziget 2015 fesztivál keretében. A nagyszámú érdeklődő- akik között nem csupán gyerekek, de felnőttek is jócskán akadtak- a Telekom sátorban mérhette össze sakk tudását a 87 éves mesternővel. Bici néni kitartását semmi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy június 13-án szombaton, délelőtt 10 és este 18 óra között, szinte egyetlen perc pihenő nélkül, folyamatosan sakkozott a versenyzőkkel. Példaértékű volt látni, milyen tisztelettel, csodálattal és érdeklődéssel fordult a legfiatalabb korosztály, a náluk közel nyolcvan évvel idősebb Bici nénihez!

A kiváló hangulatú eseményen Varga Zoltán nemzetközi sakknagymester volt Brigitta néni segítségére, aki a verseny szakmaiságáért felelt, valamint szükség esetén az állások kiértékelésében is közreműködött. A nagymester elmondta, bámulatosnak tartja Brigitta néni fizikai és szellemi teljesítményét.

Minden versenyző szokás szerint Bici néni kézzel készített ajándékai közül választhatott, de a rekordot segítő Telekom is folyamatosan ajándékok sorával gazdagította az érdeklődőket. Nem lesz ez másképpen ezen a hétvégén sem, ugyanis szombaton és vasárnap (június 19-20) ismét a Gyerek Szigetre látogat Bici néni, ahol reggeltől estig várja majd a kihívást keresőket.

Az elmúlt szombaton Bici néni szimultán partijainak száma megközelítette a tizenháromezret. Segítsünk neki, hogy a hétvégét követően már csak karnyújtásnyira legyen a 13.600 partis álom!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sinkabrigitta.blog.hu/api/trackback/id/tr487553084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása